Oneerlijke beleid sport vereniging

Gepubliceerd op 15 september 2019 om 12:20

Vanavond op de ouderbijeenkomst kan ikzelf geen kritische vragen stellen, omdat ik nog met mijn gezin in Kreta ben. Ons voetbal vereniging vindt dat de bijeenkomst voor de start van de beker moet plaatsvinden, dus zij konden/wilden de bijeenkomst niet uitstellen. Zoals een aantal van jullie weten was ik de afgelopen jaren zeer fanatiek als coach/trainer. Om een aantal redenen ben ik daar afgelopen seizoen mee gestopt. De club kent deze redenen en graag wil ik jullie ook bewust maken van het oneerlijke beleid bij de sport vereniging , danwel in het jeugdvoetbal.
Voor ieder kind wordt evenveel contributie betaald, echter er is een enorm verschil wat een kind in een selectieteam hiervoor terugkrijgt t.o.v. een "gewoon" team, een aantal voorbeelden in willeleurige volgorde:


1. Goede nieuwe ballen vs. oude vaak slechte ballen.

2. Mooie nieuwe kleding, zelfs jassen tov oude, soms zelfs afgedragen kleding: afzakkende/uit gelubberde sokken...broekjes met gaten/slecht elastiek etc.

3. Trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers vs. trainingen gegeven door amateurs ( zeer welwillende ouders, maar zonder vakkennis).

4. Trainer/coacht geeft de training en coacht ook de wedstrijden en weet dus perfect wat met welke speler extra getraind moet worden.

5. Trainingsveld. Hoe kan een mo-13 speler leren spelen op een groot veld als het traint op een 1/4e deel van een veld?

6. Wedstrijdveld: hoe vaak speelt een selectieteam op het kunstgrasveld zijn/haar thuiswedstrijd en hoe vaak geniet een gewoon team van dit genoegen?

Bepaling wel/geen selectiespeler....ook hier is nog heel veel over te zeggen....bijgevoegd een link waarin dit helder en duidelijk uitgelegd wordt...https://www.nmcbright.nl/2018/02/11/selectiebeleid-in-het-amateurvoetbal-het-labelen-van-spelers-is-gevaarlijk/

Het enige dat ik wil bereiken is dat er een gelijkwaardiger beleid komt voor alle jeugdleden en ik hoop jullie ook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.